Pamokos netradicinėje aplinkoje
- Atnaujinta: 2019 m. lapkričio 12 d., Antradienis 11:32
VšĮ regioninio profesinio mokymo centro, padavėjo – barmeno mokymo programos mokinės lapkričio 6 dieną vyko teorines ir praktines žinias pritaikyti realioje darbo vietoje Palangos restorane „Medūza“. Pirmiausia buvo pasidžiaugta pasitempusiomis mūsų padavėjomis – būtent taip ir turėtų atrodyti aptarnaujantis personalas. Profesionalus padavėjas-barmenas Gintaras kartu su mūsų mergaitėmis dengė stalus, serviravo ir nešė patiekalus pietums respublikinės konferencijos (konferencijų vystymo centras) dalyviams. Serviruojant stalą svarbus kiekvienas žingsnis, reikia laikytis proporcijų, taisyklių. Aptarnavo mergaitės apie 90 žmonių. Padavėjų darbu džiaugėsi konferencijos dalyviai, restorano direktorė Živilė, padavėjas Gintaras. Ypač džiaugėsi pačios VšĮ regioninio profesinio mokymo centro padavėjo-barmeno profesijos mokinės, jos neslėpė, kad dalyvavimas realioje darbo vietoje paliko gerą įspūdį, pakėlė mokymosi motyvaciją. Anot jų, nors ir būta šiek tiek jaudulio, bet viskas pavyko sklandžiai, teorinės žinios pritaikytos puikiai.
Lapkričio 8 dieną pasisemti idėjų padavėjo – barmeno ir virėjo programų mokiniai vyko į Vilniuje vykstančią Litexpo Parodų ir kongresų centre parodą „ Baltijos maistas ir gėrimai BAF 2019“. Paroda mus pasitiko kvapų aromatais iš viso pasaulio, buvo įdomu susitikti su gurmanais, pabendrauti su kulinarijos mėgėjais, restoranų profesionalais. Klausėmės paskaitų virtuvės studijoje: Lietuviškos virtuvės veidas – link ko einam? Kas yra gera kava ir kaip ją atpažinti? Įdomu buvo dalyvauti degustacijose, žaidimuose. Parsivežėme ir prizų.
Profesijos mokytoja Laima Juškienė